ANKARA (AA) - Dışişleri Bakanlığı, Pakistan'da Pencap Eyaleti İçişleri Bakanı Şuja Hanzade'nin evine düzenlenen ve Hanzade ile birlikte çok sayıda kişinin hayatını kaybetmesine neden olan intihar saldırısını kınadı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Hanzade'nin Attok'taki ofisine bir toplantı sırasında intihar saldırısında bulunulduğu, patlamanın etkisiyle binanın çöktüğü ve enkaz altında kalan kişilerden bazılarının öldüğünün büyük üzüntüyle öğrenildiği ifade edildi. 

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bu hain terör eylemini kınıyor, Pakistan hükümeti ve halkına başsağlığı, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet ve yaralılara acil şifalar diliyoruz. Bu terör eyleminin kardeş Pakistan'ı, ülkede istikrarın kuvvetlendirilmesi yönündeki çabalarından vazgeçirmeyeceğini biliyor ve teröre karşı yürüttüğü mücadelede her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu bir kez daha tekrarlıyoruz."

Bakan Hanzade'nin, ülkenin kuzeybatısındaki Hayber-Pakthunkva eyaletinin Attok bölgesinde bulunan ve ofis olarak da kullandığı evinde partisinin yaklaşık 25 destekçisi ile bir araya geldiği, bu sırada ziyaretçiler arasında bulunan bir kişinin üzerindeki bombayı patlattığı ifade edilmişti. Patlamanın şiddetiyle binanın çatısının çöktüğü belirtilmişti.

Attok kenti yetkilileri, patlamanın meydana geldiği binanın enkazından 10 ceset çıkarıldığını, Pencap İçişleri Bakanı Hanzade'nin cesedinin ise hala çıkartılamadığını bildirmişti. 

Saldırıyı henüz üstlenen olmadı. Hanzade, Pencap eyaletinde yürüttüğü terörle mücadele operasyonlarıyla tanınıyor. Hanzade'nin terör örgütlerine karşı başarılı operasyonları nedeniyle hedef alındığı sanılıyor. Eyaletteki son operasyonda El Kaide'nin Pakistan sorumlusu olduğuna inanılan Abdali kod adlı kişi öldürülmüştü.