NEW YORK (AA) – Dünya Falun Dafa Günü nedeniyle New York’ta düzenlenen, Çin Hükümetini protesto amaçlı yürüyüşe 53 ülkeden yaklaşık 10 bin gönüllü katıldı.

Dünya genelinde 100’den fazla ülkede milyonlarca uygulayıcısı bulunan antik meditasyon Falun Dafa uygulayıcıları Manhattan’da görkemli bir eylem gerçekleştirdi. Birleşmiş Milletler (BM) Genel Merkezi karşısındaki Dag Hammarskjold Parkı’nda toplanan göstericiler, buradan gruplar halinde yürüyüşe geçti. İkinci Cadde üzerinden 42 Sokak’a ulaşan eylemci korteji, polisin güvenlik önlemleri altında Manhattan sokaklarındaki yürüyüşünü tamamladı.

Karşılaştıkları kısıtlama ve sert uygulamalara dikkati çekmeyi hedefleyen göstericiler, bando takımları eşliğinde, yoga hareketleri yaparak gerçekleştirdikleri yürüyüşte, Çin nükümetinin mağduru olduğu öne sürülen kişilerin fotoğraflarını ve çeşitli mesajlar içeren pankartlar taşıdı.

Katılımcıların beşer kişilik sıralar halinde yürüdüğü etkinlik bazı kanallarca canlı yayınlandı.

Antik bir tarihe sahip olmasına karşılık, 1992 yılından bu yana Çin'den dünyaya yayılan Falun Dafa aynı zamanda Falun Gong adı ile de biliniyor. Uygulama beden ve zihnin aynı anda gelişimini amaçlıyor. Evrenin, doğruluk, merhamet ve hoşgörü ilkeleri ile beş takımdan oluşan egzersizleri günlük yaşamla birleştiren Falun Dafa, ileri düzey bir meditasyon türü olarak kabul görüyor.