MUSUL (AA) - Irak ordusu ve terör örgütü DEAŞ militanları arasında Musul kent merkezinin İntizar, Kerama ve Gökçeli semtlerinde yaşanan şiddetli çatışmaların ortasında kalan siviller araçlarıyla kenti terk etmeye devam ediyor. 

Musullu vatandaşlar, saldırı tehlikesine karşı araçlarına beyaz flama takarak konvoylar halinde çatışma bölgelerinden kaçıyor. Musul'dan sadece 30 kilometre mesafede yer alan Peşmerge kontrol noktasına ulaşan siviller, burada güvenli bölgelere sevk edilmeyi bekliyor.

Peşmerge güçleri, sızmaları önlemek amacıyla sivil araçları tek tek aradıktan sonra sığınmacı kamplarına sevk etmek için yol kenarında bekletiyor.

Söz konusu araçlar nedeniyle Musul-Erbil anayolu kenarında kilometrelerce uzunluğunda kuyruk oluşmuş durumda.

- "Can güvenliğimizden endişe ettiğimiz için evimizi terk edip yola koyulduk"

Musul'un güneydoğusunda Irak merkezi hükümeti tarafından inşa edilen Hazır Çadır Kampı'na sevk edilmeyi bekleyen vatandaşlar, DEAŞ'tan kurtulmanın sevincini yaşarken geride kalanlar için endişelerini dile getirdi.

AA muhabirine konuşan Abdullah Ahmed adlı vatandaş, "Irak ordusu ve DEAŞ militanları arasındaki çatışmalar bu sabah şiddetlenmeye başladı. Can güvenliğimizden endişe ettiğimiz için evimizi terk edip yola koyulduk." dedi. 

DEAŞ'ın Musul'u ele geçirmesinden sonra çok zorluk çektiklerini belirten Ahmed, "Bazı günler hiç yemek yemedik. Durumumuz çok kötü. İnşallah Musul'daki herkes bizim gibi bir an önce kurtulur." diye konuştu. 

Irak Göç ve Göçmenler Bakanlığından dün yapılan yazılı açıklamada, Musul'u kurtarma operasyonunun başladığı 17 Ekim'den bu yana bakanlığa bağlı mülteci kamplarına sığınanların sayısının 20 bin 87'ye ulaştığı bildirilmişti.