ROMA (AA) - İtalya Birinci Futbol Ligi'nde (Serie A) 2014-2015 sezonu 38. hafta maçlarıyla son buldu.
Serie A'da sezon, bu hafta sonu oynanan 10 müsabaka ile sona ererken, Juventus, sezonu 38 maçta aldığı 26 galibiyet, 9 beraberlik, 3 mağlubiyet 87 puanla şampiyon tamamladı. Siyah-beyazlı takım, bu sezonla birlikte üst üste 4. lig şampiyonluğunu kazanmayı başardı.

Ligi Juventus'un 17 puan gerisinden ikinci sırada tamamlayan Roma ve üçüncü sıradaki Lazio, gelecek yıl UEFA Şampiyonlar Ligi'ne katılma hakkı kazandı.

Serie A’da puan tablosunda bu sezonu dördüncü basamakta bitiren Fiorentina, beşinci sıradaki Napoli ve altıncı sıradaki Genoa da gelecek yıl UEFA Avrupa Ligi’ne katılacak İtalyan takımları oldu.

Bu arada, halen UEFA'dan kulüp lisansı alamayan Genoa'nın gelecek sezon Avrupa kupalarına katılıp katılamayacağı ilerleyen günlerde belli olacak.

Ligde bu sezon ekonomik bakımdan zor günler geçiren ve sezon içerisinde zaman zaman futbolcularına alacaklarını ödeyemediği için puanı silinen Parma’nın yanı sıra Cesena ve Cagliari, küme düştü.

Ligde 2014-2015 sezonunda gol krallığı tacını Hellas Verona'nın emektar golcüsü Luca Toni ile Inter’in Arjantinli golcüsü Emanuel Icardi paylaştı. Toni ve Icardi, attıkları 22'şer golle birlikte gol kralı oldu.