TAHRAN (AA) - İran Bankaları Servis Sağlayıcı Şirketi (TOSAN) Genel Müdürü Hasan Re'si, "Bankacılık alanında uygulanan ekonomik yaptırımlar hala devam ediyor." dedi.

Re'si, başkent Tahran'daki Espinas Otel'de İsviçre, İngiltere, Fransa ve Hindistan'ın da aralarında bulunduğu ülkelerden temsilcilerin katıldığı "Nükleer Anlaşmanın Bankacılık ve Piyasa Ekonomisine Etkisi" konulu konferans sonrası AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

Re'si, İran bankalarının sistem olarak dünya bankalarıyla çalışacak standarda ulaştığını kaydederek, "Bankacılık alanında uygulanan ekonomik yaptırımlar hala devam ediyor. Bu nedenle dünya bankalarıyla iletişimimiz gelişmedi." ifadelerini kullandı.

İranlı yetkili, nükleer anlaşmanın üzerinden yaklaşık 15 ay geçmesine rağmen ülkeye yönelik bankacılık yaptırımlarının halen devam ettiğini belirtti.

ABD'nin baskısı nedeniyle uluslararası para transfer sistemi (SWIFT) konusunda da sorunun çözülmediğini aktaran Re'si, "Bankacılık sistemimiz visa kart kullanımına hazır. Fakat ABD'nin yaptırımları sebebiyle bu alandaki sorunlar da devam ediyor." diye konuştu.

İran ile Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'nin 5 daimi üyesi ABD, İngiltere, Fransa, Rusya ve Çin ile Almanya arasında 14 Temmuz 2015'te imzalanan nükleer anlaşma, İran'ın nükleer faaliyetlerini sınırlaması karşılığında ekonomik yaptırımların kaldırılmasını öngörüyordu.