BELGRAD (AA) - İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson, Sırbistan'ın başkenti Belgrad'daki temasları kapsamında, mevkidaşı İvica Dacic ile bir araya geldi.

Basına kapalı gerçekleşen görüşmenin ardından Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, iki bakan, Sırbistan ile İngiltere arasındaki siyasi diyalog ve iş birliğinin güçlendirilmesi hususunda mutabık kaldı.

Johnson, Brexit'e rağmen İngiltere'nin, Avrupa Birliği'ne (AB) üyelik sürecinde Sırbistan'ı desteklemeye devam edeceğini belirtirken, Dacic de iki ülke arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

Boris Johnson, Belgrad'daki temasları kapsamında Meclis Başkanı Maja Gojkovic ile de görüştü.

Meclisten yapılan yazılı açıklamaya göre, görüşmede, Sırbistan'ın AB üyelik sürecinin yanı sıra iki ülke arasındaki ilişkiler ele alındı.

Meclis Başkanı Gojkovic, Brexit'e rağmen, AB üyelik sürecinde İngiltere'nin Sırbistan'a desteğinin devam edeceğine inandığını belirterek, İngiltere'nin Avrupa'daki rolünün önemli olduğunu söyledi.

Johnson da ülkesi AB'den ayrılsa da Avrupa'dan ayrılmadığını ifade etti. Johnson, Sırbistan'ı Avrupa'nın önemli bir parçası olarak gördüklerini vurguladı.

Kosova ziyaretinin ardından Belgrad'a gelen Johnson'un, çalışma yemeğinde Başbakan Aleksandar Vucic ile de görüşmesi bekleniyor.