VİYANA (AA) - Avusturya’nın başkenti Viyana’da, Filistinli esirlerin İsrail hapishanelerinde yaşadığı dramların anlatıldığı resim ve fotoğraflar sergilendi
Filistin Gençlik ve Kadınlar Derneği üyeleri, "Filistinli Esirler Günü” nedeniyle İsrail hapishanelerinde tutuklu bulunan Filistinli esirlerin durumuna dikkat çekmek amacıyla Opera Meydanı'nda bir etkinlik düzenledi.

Etkinlikte, Filistinli esirlerin yaşadığı dramların anlatıldığı resim ve fotoğraflar sergilendi. Fotoğraflarda özellikle İsrail askerlerinin Filistinli esirlere uyguladığı işkencelere dikkat çekildi.

Filistin bayraklarının açıldığı etkinlikte, yoldan geçenlere Filistin'deki mevcut durum hakkında bilgi verildi.

- İsrail, 850 bin Filistinliyi tutukladı -

Filistin'de özgürlüğüne kavuşan ilk mahkum olarak bilinen Mahmud Bekir Hicazi'nin İsrail tarafından serbest bırakıldığı gün olan "17 Nisan", 1974'ten bu yana her yıl "Filistinli Esirler Günü" olarak kutlanıyor.

Filistin Esir İşleri Heyeti'nin yayımladığı rapora göre, 1967 yılından Nisan 2015'e kadar aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu yaklaşık 850 bin Filistinli İsrail güvenlik güçleri tarafından tutuklandı.

Rapora göre 21'i kadın, 205'i çocuk, 480'i idari tutuklu, 13 milletvekili ve 2 bakanın da aralarında bulunduğu 6 bin 500 kişi halen İsrail hapishanelerinde tutuklu bulununuyor.