Fildişi Sahili’nin Abidjan şehrinde limana yaklaşık 20 km mesafede kurulacak olan tesis, ilk etapta yıllık 1 milyon ton çimento öğütme ve paketleme ve 1 milyon ton hazır beton üretim kapasitesine sahip olacak.

Temel Atma törenine Fildişi Sahili Başbakanı Daniel Kablan Duncan, Devlet Bakanı, İçişleri Güvenlik Bakanı Hamed Bakayoko, Sanayi ve Madencilik Bakanı Jean-Claude Brou, Savunma Bakanı Paul Koffi Koffi, Türkiye’nin Abidjan Büyükelçisi Esra Demir, Limak Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, Limak Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Serhan Bacaksız, Limak Çimento Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO'su Gültekin Aksüyek ve Limak Afrika Genel Müdürü M. Erkam Kocakerim katıldı.

Törende bir konuşma yapan Nihat Özdemir, “Fildişi Sahili bugün, genç ve dinamik toplumu, 23 milyon nüfusu ile geleceği parlak olan bir ülke konumundadır. Batı Afrika’nın en büyük ekonomilerinden biri olan Fildişi Sahili, özelikle alt yapı, enerji, konutlaşma ve telekomünikasyon alanlarında yatırımcılar için bir cazibe merkezi haline gelmeyi başarmıştır” dedi.
Fildişi Sahili’ndeki inşaat sektörüne, gerek inovasyon, gerek farklı ürün yelpazeleriyle destek sunmayı hedeflediklerini belirten Özdemir, “Nitekim, 2017 yılında tesisimizin devreye girmesi sonrası, bir BIMS blok üretim tesisi ve bir adet de prefabrike ürünler fabrikası yatırımı ile yolumuza devam etmeyi planlamaktayız. Aynı zamanda, pilot bir Ar-Ge merkezi ile bölgede faaliyet göstermeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

Limak olarak çimento sektöründeki hedeflerinin yanı sıra inşaat, altyapı, enerji üretimi, enerji dağıtımı ve turizm alanlarında da Fildişi Sahili’nde yatırım yapmaya hazır olduklarını belirten Özdemir, “Bugün burada bu temel atma törenini gerçekleştirirken, 40 seneyi aşkın tecrübemiz ve 40 binin üzerinde çalışanımızla, enerjimizi Fildişi Sahili’nin başarılarına katkı sağlamak için harcayacağımızı paylaşmak isterim” diye konuştu.