Didi Chuxing uygulamasına sahip olan Xiaoju Kuaizhi Inc. adlı şirketten yapılan açıklamada, Apple'ın yatırımıyla, uygulamaya yapılan toplam yatırım miktarının 3 milyar dolara ulaştığı bildirilirken, firmanın toplam piyasa değerinin 26 milyar dolar olarak ölçüleceğinin tahmin edildiği belirtildi. 

Çin'de günde ortalama 11 milyon taksi seferine olanak sağlayan Didi uygulaması ülkede toplam 300 milyondan fazla kişi tarafından kullanılırken yaklaşık 14 milyon sürücüye sahip.  

Yapılan yatırım sayesinde, Didi'nin Çin'deki en büyük rakibi Uber'i geride bırakacağına dikkat çeken uzmanlar, Apple'ın düşük bilanço ve azalan satışlarından dolayı farklı teknoloji alanları ve hizmet sektörlerinde de etkin konuma gelmek istediğini ve Çin piyasasına kuvvetli bir giriş yaptığını vurguladı. 

Uzmanlar, ayrıca, Apple'ın 2020 yılına doğru piyasaya elektrikle çalışan sürücüsüz araç sürebileceğine işaret ederek, Didi'ye yapılan yatırım sayesinde ABD'li şirketin Çin'de otomotiv sektörüne de giriş yapmaya hazırlandığının muhtemel olduğunu kaydetti. 

Apple'ın 2016'nın ilk 3 ayındaki net karı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 22,8 azalmış, bu yılın ilk 3 ayında geliri de geçen senenin aynı dönemine kıyasla yüzde 12,7 gerileyerek, 2003'ten bu yana ilk defa düşüş kaydetmişti.

Söz konusu dönemde Apple'ın iPhone akıllı telefon satışlarında da şirket tarihinde ilk defa düşüş görülmüştü. 

Kötü bilanço tablosu nedeniyle, Apple'ın hisseleri, nisanın son haftasıyla mayısın ilk haftası arasında New York borsasında 8 işlem günü mütemadiyen düşerek, Temmuz 1998'den bu yana şirket tarihinde en uzun süreli hisse kaybına neden olmuştu. 

NEW YORK (AA) --