BRÜKSEL (AA) - Belçika'da yüzlerce sendika üyesi, gardiyanların başlattığı greve destek vermek için Başbakan Charles Michel'in partisi Reformcu Hareket'in (MR) genel merkezi önünde gösteri düzenledi. Daha sonra Adalet Bakanlığına yürüyen göstericilerden bazıları, binaya girmek isteyince polisin müdahalesiyle karşılaştı.

Gardiyanların, bütçe kesintileri yüzünden az personelle çalışmak zorunda kaldıkları gerekçesiyle başlattığı grev, 23. gününde. Gardiyanların yerine askerlerin görev almaya başladığı hapishanelerdeki durum, giderek kötüleşiyor. Brüksel ve Fransızca konuşulan Valon bölgesindeki grev nedeniyle mahkumlar, duş, üç öğün yemek ve aileleriyle görüşme gibi temel haklardan mahrum kalıyor.

Daha fazla personel isteyen gardiyanların grevi sürerken değişik sendikalara mensup yüzlerce kişi, greve destek için Başbakan Charles Michel'in partisi Reformcu Hareket'in (MR) Genel Merkezi önünde toplandı. Bir gösterici yaptığı açıklamada, hapishanelerde çalışmanın çok güçleştiğini belirterek daha fazla personele ihtiyaç olduğunu söyledi.

Sık sık yüksek ses çıkaran fişek atan göstericiler, daha sonra Adalet Bakanlığına yürüdü. Bir süre burada slogan atan göstericiler, binaya yumurta attı.

Bazı göstericiler, bakanlık binasına girmek isteyince polisin cop ve biber gazlı müdahalesiyle karşılaştı.