MİDİLLİ (AA) - Avrupa ülkelerine ulaşmak için birçok zorluğu göze alıp yola çıkan sığınmacılar, Yunan adalarına gelmeye devam ediyor.
Sadece bu ay Midilli adasına günde yaklaşık 2 bin sığınmacının geldiği belirtiliyor.

Ortalama 40 kişilik gruplar halinde şişme botlarla yola çıkan sığınmacılar adaya ayak bastıklarında büyük mutluluk yaşıyor.

İlk olarak gönüllüler tarafından karşılanan sığınmacıların su ve yiyecek gibi ihtiyaçları karşılanıyor, ardından da başka bir uzun yolculuk sığınmacıları bekliyor.

Kayıt altında olmadıkları için otobüs veya taksiye binemeyen sığınmacılar, kendilerini ana karaya götürecek gemilerin hareket ettiği limana  ulaşmak için 65 kilometre yürümek zorunda kalıyor.

Limanda, işlemlerinin tamamlanmasının ardından Yunan devletinin adalardaki yoğunluğunu hafifletmek için kiraladığı gemilere yerleştirilen sığınmacılar, Atina'nın Pire Limanı'na doğru hareket ediyor.

Sığınmacılar buradan önce Selanik'e, daha sonra da Balkanlar üzerinden Avrupa ülkelerine ulaşmayı hedefliyor.

Yunan makamlarınca yapılan açıklamalarda, Yunanistan’a gelen sığınmacı sayısının önceki yıla oranla üç kat arttığı belirtiliyor. 

Öte yandan Uluslararası Göç Örgütünce (IOM), yıl başından bu yana 309 bin 356 sığınmacının Yunanistan üzerinden Avrupa'ya geçtiği açıklandı.