FRANKFURT (AA) - Avro Bölgesi'nde Sentix Yatırımcı Güven Endeksi, haziran ayında 9,9 puana çıkarak yıl başından bu yana görülen en yüksek seviyeye ulaştı.

Piyasa beklentilerine ilişkin araştırmalar yapan Sentix’ten yapılan açıklamaya göre, mayıs ayında 6,2 puan olan Avro Bölgesi Yatırımcı Güven Endeksi, haziran ayında 3,7 puan artarak 9,9 puana çıktı. 

2016 yılının başından bu yana görülen en yüksek seviyeye ulaşan söz konusu endeksin, piyasalarda 7 puan olması bekleniyordu. 

Mayıs ayında mevcut ekonomik durumu ölçen Avro Bölgesi Cari Durumu Endeksi 7 puandan 9,8 puana çıkarken, yatırımcıların gelecek 6 aya ilişkin beklentilerini ölçen Beklentiler Endeksi ise 5,5 puandan 10 puana yükseldi. 

Açıklamada, Avro Bölgesi Sentix ekonomi endeksinin sürpriz şekilde olumlu gerçekleştiği belirtilerek, "Sonuç olarak, son rakamlar geçen yıldan bu yana hakim olan düşüş trendinin nihayet sona erdiği umutlarını yükselti" ifadeleri kullanıldı.

Öte yandan, haziran ayına ilişkin yatırımcı güveni anketi, 2-4 Haziran tarihlerinde 270’i kurumsal olmak üzere bin 74 yatırımcının katılımıyla gerçekleştirildi.