FRANKFURT (AA) - Almanya'da Ifo İhracat Beklenti Endeksi, nisan ayındaki 4,1 puan seviyesinden mayıs ayında 5,9 puana yükseldi. 

Merkezi Almanya’nın Münih kentinde bulunan Ekonomi Araştırma Enstitüsü (Ifo), Almanya için mayıs ayı ihracat beklentileri anketinin sonuçlarını yayımladı.

Ankete ilişkin yapılan açıklamada, Almanya'da nisan ayında 4,1 puan olan İhracat Beklenti Endeksi'nin mayıs ayında 5,9 puana çıktığı bildirildi.

Alman işletmelerinin ihracat artışına ilişkin biraz daha emin oldukları belirtilen açıklamada, “Küresel ekonomik ivme zayıf kalmaya devam ediyor ve sonuç olarak Alman ihracatı sadece hafif artacak.” denildi.

Açıklamada, otomotiv sektöründeki firmaların beklentilerinin geçen ayki keskin düşüşün ardından toparlandığına, metal ve elektrik sektöründeki firmaların ise yurt dışından daha fazla teşvik beklediğine işaret edildi. 

Ancak kimya sektöründe rekor yüksek seviyelerin devam ettirilemediği ve sektördeki beklentilerin zayıflamasına karşın olumlu kalmaya devam ettiği aktarılan açıklamada, ilaç sektöründe ise daha zayıf ihracat beklendiği kaydedildi.