UŞAK (AA) - Avrupa Birliği Bakanlığı himayesinde ve Türkiye'nin Berlin Büyükelçiliği'nin desteğiyle 11'incisi düzenlenen Allgaeu-Orient Dostluk ve Barış Rallisi'nin Türkiye etabında yer alan 200 araçta mücadele eden yaklaşık 400 kişilik ekip, Uşak'ın tarihi yerlerini ve turistik mekanlarını gezdi.

Dün Uşak'a gelen ve geceyi kentte geçiren ralliciler, bugün dünyanın en uzun ikinci kanyonu olarak bilinen Ulubey Kanyonu, Sülümenli köyündeki tarihi MÖ 4 binli yıllara dayanan Blaundus Antik Kenti ve Karahallı ilçesinde yer alan Frigyalılar döneminden kalma Cılandıras Köprüsü'ne ziyarette bulundu.

Almanya'da başlayan Allgaeu-Orient Dostluk ve Barış Rallisi'nin Türkiye etabına katılan 200 araç ile 17 ülkeden yaklaşık 400 kişilik ekip, Uşak Valisi Ahmet Okur'un rehberliğinde ilk olarak Karahallı ilçesinde bulunan Cılandıras Köprüsü'nü ziyaret etti.

Daha sonra Vali Ahmet Okur ve ralliye katılan sporcular Ulubey Kanyonu'na geçti. Yol güzergahı üzerinde bulunan Kavaklı köyünde şehit Emin Daşçı'nın ailesi tarafından misafir edilen Vali Okur ve sporcular, çay içerek aileyle hatıra fotoğrafı çektirdi. 

Uşak etabının son bölümünde, Ulubey ilçesinde bulunan uzunluk bakımından dünyanın ikinci büyük kanyonu Ulubey Kanyonu üzerinde kurulu Cam Terası ziyaret eden sporcular, hatıra fotoğrafı çekerek teras ve kanyonlarla ilgili bilgi aldı. 

Allgaeu-Orient Dostluk ve Barış Rallisi'nin Türkiye sorumlusu Nadir Serin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ralliye 200 aracın katıldığını ve Muğla'da sona erecek yarışta, hızdan çok verilen görevleri en kısa sürede yerine getiren takımın şampiyon olacağını söyledi.

Türkiye'de 48 ili geçerek son durak olan Muğla'nın Dalyan ilçesine ulaşacaklarını dile getiren Serin, "Uşak etabında tarihi yerler ve Ulubey Kanyonu'nu gezdik. Bu rallide yer alan sporcular buralara ilk defa geliyor. Burada saatlerce vakit geçirdiler. Yüzlerce fotoğraf çektiler. Uşak'ın tarihi yerlerini ve Ulubey Kanyonu'nu görünce çok beğendiklerini dile getirdiler." ifadelerini kullandı.

Ralliye katılan sporcuların yüzde 80'inin Türkiye'ye ilk defa geldiğini belirten Serin, şunları kaydetti:

"Rallinin büyük bir etabının Türkiye'de geçmesinin amacı, Türkiye'nin güvenilir bir ülke olduğunu göstermek. Bunu da gördüler. Örneğin bir kişinin bozulan arabası nedeniyle bir vatandaş onu evinde misafir ediyor. Bunu başka ülkede yaşayamazsınız. Bu anılarla Türkiye için elçi oluyorlar. Türkiye'nin güvenilir, gezilmesi gereken bir ülke olduğunu gördüler. Rallinin Türkiye etabı sorunsuz ve planladığımız şekilde devam ediyor."

Uşak Valisi Ahmet Okur ise düzenlenen etkinliğin Uşak'ın tanıtımı açısından önem verdikleri bir organizasyon olduğunu belirterek, organizasyon komitesine teşekkür etti.

Şehrin tanıtılması, tarihi ve turistik alanların hem ulusal hem de uluslararası platformda bilinir hale gelmesi için yoğun mesai harcadıklarını ifade eden Vali Okur, "İlimiz hem ilkleri ile hem de tarihi ve kültürel alanları ile önemli bir potansiyele sahip. Bu potansiyelin ortaya çıkartılması için çeşitli projeler yapıyoruz. İlerleyen dönemde Uşak'ın kültür turizmi açısından da önemli bir il konumuna geleceğine inanıyorum. Bu tür organizasyonlara önem verdiğimizi belirtmek isterim. Organizasyonun gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum." dedi.

Allgaeu-Orient Dostluk ve Barış Rallisi katılımcıları, Manisa'nın Alaşehir ilçesine gitmek üzere Uşak'tan ayrıldı.