Yonhap Haber Ajansı, Lippert'e başkent Seul'daki bir toplantıda konuşma yaparken saldıran kişinin 55 yaşındaki Kim Ki-Jong olduğunu duyurdu. 
Saldırganın, Büyükelçi Lippert'e saldırmadan önce ''Güney ve Kuzey Kore yeniden birleşmelidir'' diye bağırdığı belirtildi.

Saldırının ardından kaldırıldığı hastanenin girişinde gazetecilere açıklama yapan 42 yaşındaki Lippert, ''İyiyim. Endişelenmenize gerek yok'' dedi. Yonsei Üniversitesi Hastanesi Müdürü Jung Nam-shik, yanağından ve çenesinden beş ustura darbesi alan Lippert'in sağlık durumunun iyi olduğunu kaydetti.

Yüzüne 80 dikiş atılan Lippert'in dört gün hastanede kalması bekleniyor.

Kim'in de saldırı sırasında ayak bileğini kırdığı, sorgulanmadan önce hastanede kısa süre tedavi gördüğü bildirildi. 

- Kore milliyetçisi

Gözaltına alınan Kim'in, Kore milliyetçisi olduğu ve 2010'da da Seul'da Japon Büyükelçi Toshinori Shigeie'ye saldırı düzenlediği belirlendi. 

Güney Kore istihbaratı, saldırganın 1988'de Seul'daki bir tecavüz olayının araştırılması için Devlet Başkanlığı Sarayı önünde kendini yakmaya çalıştığını, 2006 ve 2007'de de 6 defa Kuzey Kore'yi ziyaret ettiğini ortaya çıkardı. 

Saldırının ardından Seul'daki ABD Büyükelçiliği binasında güvenlik önlemleri artırıldı.

Güney Kore Devlet Başkanı Park Geun-hye, Lippert'i hedef alan saldırıyı kınadı ve olayın aydınlatılacağına söz verdi. Park, "Bu vahşi davranış, ABD ve Seul ilişkilerine yapılan bir saldırıdır" dedi. 

ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Bernadette Meehan, Devlet Başkanı Barack Obama'nın Lippert'e geçmiş olsun dileklerini ilettiğini kaydederken Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Marie Harf saldırıyı şiddetle kınadı.

Ekim ayında ABD'nin Seul büyükelçisi atanan Lippert, daha önce Dışişleri Bakanlığı'nda Asya Masası'nda danışmanlık yapıyordu.