WASHINGTON (AA) - Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği önünde bir grubun toplanarak terör örgütü lehine sloganlar atması üzerine büyükelçilik önüne gelen Türkler, gruba birlik mesajlarıyla karşılık verdi. 

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde meydana gelen terör saldırısını bahane eden, aralarında Ermenilerin de bulunduğu yaklaşık 30 kişilik bir grup, öğle saatlerinde ABD'nin başkenti Washington'daki Türk Büyükelçiliği'nin önüne geldi. Terör örgütü PKK lehine sloganlar atan grup, Türkiye aleyhine pankartlar açtı.

Türkiye aleyhine yapılan gösterinin haberini alan ve çoğunlukla Türklerden oluşan yaklaşık 100 kişilik bir grup da büyükelçilik önünde toplandı. Türk bayrakları taşıyan bu grup, büyükelçilik önündeki kaldırım boyunca sıralanarak, "PKK, DAEŞ ortaktır", "Türk-Kürt kardeştir, PKK kalleştir" şeklinde slogan attı.

Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı protesto gösterisi yaklaşık iki saat sürdü.

Büyükelçilik önünde toplanan Türkler arasında bulunan MÜSİAD ABD Başkanı İbrahim Uyar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'yi hedef alan terör örgütlerini ve onların saldırılarını kınamak için büyükelçilik önünde toplandıklarını söyledi. Suruç'ta ve diğer şehirlerde meydana gelen saldırıları kınayan Uyar, "Terörün ve onun maşalarının ırkı ve dini yoktur. Terörist teröristtir" şeklinde konuştu. 

Uyar, "Bizler aramızda ırk, din, siyasi görüş, parti farkı gözetmedik. Herhangi bir siyasi partiyi ya da ideolojiyi temsil etmiyoruz. Bugün burada bizleri ortak bir noktada buluşturan sebep hepimizin ait olduğu vatandır" dedi.

Türkiye aleyhine yapılan gösteriye tepki verenler arasında Suriyeliler de yer aldı.

Amerikalı Suriyeliler Konseyi Başkanı Muhammed Ghanem, AA muhabirine, "Türkiye halkı ve devleti için bugün buraya geldik çünkü kendilerine hiçbir zaman ödeyemeyceğimiz bir borcumuz var" diye konuştu.

YPG lehine açılan pankartlara işaret eden Ghanem, "Burada özgürlük sloganları atmalarını anlayamıyorum çünkü kendileri Suriye'deki Arap, Türkmen ve kendileri gibi düşünmeyen Kürtlere karşı baskı uyguluyorlar. Kendileri Beşşar Esed rejimiyle işbirliği içindeler. Terörün bir parçası konumundalar" ifadelerini kullandı.