WASHINGTON (AA) - ABD'de işsizlik maaşına ilk kez geçen hafta başvuranların sayısı 259 binle beklentinin altında gerçekleşti. 

ABD Çalışma Bakanlığının verilerine göre, 18 Haziran ile sona eren haftada ilk kez işsizlik maaşı talebinde bulunanların sayısı, önceki haftaya kıyasla 18 bin kişi azalarak 259 bin oldu. Başvurulara yönelik piyasa beklentisi 270 bin düzeyindeydi.

Açıklama metninde, işsizlik maaşı başvurularının son 68 haftadır 300 bin seviyesinin altında seyrederek, 1973'ten bu yana en uzun seriyi yakaladığı kaydedildi.

Bu arada, bir önceki haftaya yönelik işsizlik başvuruları revize edilmeyerek 277 binde sabit bırakıldı. 

Öte yandan, haftalık rakamlara kıyasla daha az değişkenlik gösteren 4 haftalık ortalama işsizlik maaşı başvuruları 2 bin 250 kişi azalarak 267 bine geriledi. 

Veriler, ayrıca 11 Haziran ile biten haftaya ilişkin süregelen işsizlik başvurularının 20 bin kişi azalarak 2 milyon 142 bine gerilediğini ortaya koydu.

Analistler, işsizlik maaşı başvurularında sert bir yükseliş olmamasını, iş gücü piyasasında büyük bir ivme kaybı olmadığı şeklinde değerlendiriyor. Bu ayın başında açıklanan mayıs ayı tarım dışı istihdam verisinin 38 binle son 6 yılın en düşük seviyesine gerilemesi bu yönde endişelere neden olmuştu.