Başbakanlık koltuğuna gerçekten hak eden bir isim oturdu. Binali Yıldırım, soyadı gibi iş yapan bir siyasetçi ve devlet adamı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile AK Parti’nin kuruluş aşamasında görev alan Binali Yıldırım, 3 Kasım 2002 seçimlerinden sonra AK Parti İstanbul Milletvekili ve Ulaştırma Bakanı oldu. Binali Yıldırım, 11 yıllık “Ulaştırma Bakanlığı” görevi sırasında Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bir rekora imza atan tek bakan. 58,59, 60, 61, 62 ve 64’üncü hükümetlerde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı olarak görev yaptı. Bu süre içinde 255 milyar dolarlık yatırımla gerçekleştirilen uluslararası ölçekli mega projelerin mimarıydı. Yıldırım’ın icraatları, AK Parti’nin sloganı haline gelen “Hayaldi gerçek oldu” denilen projelerin büyük bir bölümünü oluşturdu. Yüksek hızlı tren, Marmaray, Avrasya Tüneli, İstanbul Boğazı’na 3. Köprü, İstanbul-İzmir Otoyolu ve İzmit Körfez Geçişi Köprüsü gibi projeleri hayata geçiren Türkiye’yi mobil iletişimde 4,5G teknolojisiyle tanıştıran Yıldırım’ın “yolları böldük gönülleri birleştirdik”, “havayolunu halkın yolu yaptık” sözleri rakamlara da yansıdı.

O BÜROKRASİYE DEĞİL, BÜROKRASİ
Binali Yıldırım’ın bakanlığı döneminde onunla uzun yıllar birlikte çalışan önemli bir bürokrat bana şunları söylemişti: “Sayın Başbakan, bürokrasiye boğulmayan, hep bürokrasinin bir adım önünde olan bir yapıya sahip. O liderlik edip karar verirdi, biz onun arkasından giderdik. Emir verirdi, ‘yapın bitirin bu işi, ben bürokrasiyi de, para sorununu da çözerim derdi.’ Dolayısıyla bürokrasi ve bürokratlar Sayın Başbakana yetişmeye çalışırdı. Eğer o bürokrasinin kurallarına takılsaydı, bugün Türkiye’ye çağ atlatan mega projeler hayata geçirilemez, sürünceme de kalırdı.” Siyasette ve devlet adamlığında kalite farkı da işte böyle ortaya çıkıyor. Başbakanlığınız, ülkemize ve milletimize şimdiden hayırlı ve uğurlu olsun, Allah yar ve yardımcınız olsun Binali Bey…

YILIN STARLARI BULUŞUYOR
“Yılın Starları Ödülleri” 12 Haziran tarihinde WOW İstanbul Hotel’de TBMM Başkanı Sayın İsmail Kahraman ve Başbakan Yardımcısı Sayın Numan Kurtulmuş’un katılımlarıyla gerçekleştirilecek. Bu yıl 15’incisini gerçekleştireceğimiz geleneksel “Yılın Starları Ödül Töreni” uluslararası bir platform niteliğindedir. Ödül törenimize yurt içinden ve yurt dışından bine yakın seçkin konuğun katılımını bekliyoruz. Anket sonucunda okuyucularımız tarafından belirlenen “Yılın Starlarını” tebrik ediyorum, başarılarının devamını diliyorum.