Artık uluslararası bir marka haline gelen “Yılın Starları Ödülleri” her yıl İstanbul’da düzenlediğimiz görkemli bir törenle veriliyor. Ekovitrin Uluslararası Yılın Starları Ödülleri, bu yıl 17’inci kez sahiplerini buldu. İş, ekonomi ve siyaset dünyasında başarılı olan iş insanları, girişimciler, firmalar, kurum ve kuruluşlara takdim edilen bu ödüller, onların başarılarını taçlandırmak ve teşvik etmek amacıyla veriliyor. Yılın Starları Ödül Törenleri aynı zamanda “Uluslararası Ekonomi Zirvesi” niteliğini de taşıyor. Törenlerimize her yıl farklı ülkelerden iş insanları, girişimciler, yatırımcılar katılıyor ve bu platformda tanışma ve işbirliği yapma fırsatını da yakalıyorlar.

17 yıldır hiç ara vermeden verilen ve geleneksel hale gelen bu ödüller Amerika’dan Çin’e kadar dünyanın çok sayıda ülkesinde, özellikle Avrupa ve Türk Cumhuriyetleri’nde faaliyet sürdüren iş insanları ve firmalara verildi. Bu sebeple “Yılın Starları Ödülleri” uluslararası bir marka özelliğini taşıyor. Bu yıl da yine Avrupa’dan iş dünyasından isimler törenimizin konuklarıydı. Dünyanın en güçlü, aynı zamanda en zorlu ekonomilerinden biri olan Almanya’da başarı sağlamış olan Türk kökenli girişimcilere ödüller verildi. Ahmet Soytürk, Turabi Yıldız, Ali Erdoğan ve Jacqueline Bakır Brader bu isimler arasında yer alıyor. Bu isimler Almanya’ya işçi olarak göç eden, ancak bugün Almanya ekonomisinde farklı sektörlerde başarıyla faaliyet sürdüren ve sayıları seksen bine yaklaşan girişimci Türk varlığını da temsil ediyorlar. Biz onlara “Yeni nesil Avrupalı Türkler” diyoruz. Bu Türk girişimciler ve onların arkasından gelecek olanlar, öyle inanıyorum ki; Avrupa Birliği ekonomisinin geleceğinde kilit rol oynayacaklar.

Bu yıl törenimize, Avrupa Birliği’nin en prestijli sivil toplum kuruluşlarından birisi olan Avrupa İş Kulübü (EBCA) Başkanı Zbigniew Roch da katıldı. Sayın Roch’a, AB-Türkiye ilişkilerinde sağladığı pozitif katkılar sebebiyle “Avrupa Birliği İş Dünyası Onur Ödülü” takdim edildi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, 17. Uluslararası Yılın Starları Ödül Töreni’nin onur konuğuydu. Sayın Tüfenkci’ye “Yılın Bakanı Ödülü” takdim edildi. Tüfenkci, törende yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi döneminin ilk önceliğinin ekonomiye daha da odaklanmak olduğunun altını çizdi. Büyümeye, üretime ve istihdama bu yeni dönemde büyük önem verileceğini vurguladı. Böylece iş dünyasının beklentilerine de cevap vermiş oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ekonominin dümenini bizzat ele alacak. Çünkü; makroekonomik ve finansal istikrarın sağlanması ve sürdürülebilir hale getirilmesi gerekiyor. Yılın Starları Ödülleri arasında, Anadolu devi Sanko Holding’in Onursal Başkanı Abdülkadir Konukoğlu’na takdim edilen “Yılın Vakıf İnsanı Ödülü” farklı bir anlam taşıyor. Gaziantepli sanayici Abdülkadir Konukoğlu, Türkiye’nin kalkınması yolunda üstün gayretler gösteren çok muhterem bir isim. Konukoğlu, ülkemizin sosyal ve eğitim hayatına olan katkıları, sosyal sorumluluk ve hayır işlerine öncülük etmesiyle de tanınıyor. “Türkiye’de Yılın İş Adamı Ödülü’’ne layık görülen Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ali Koç da Türkiye’nin kalkınmasında girişimci kimliğiyle genç iş adamlarına örnek teşkil ediyor. Geçtiğimiz aylarda yapılan kongrede Fenerbahçe Kulübü Başkanlığı’nı ezici bir çoğunlukla kazanan Ali Koç, Türk sporuna katkısıyla da öncülük ediyor.

“Yılın İş Kadını Ödülü”ne layık görülen Dilek Terimer’in başarı hikayesi ise üniversitelerde tez konusu olacak nitelikte. Dünyanın bir çok ülkesine duvar kağıdı ihraç eden Halley Duvar Kağıtları Yönetim Kurulu Başkanı Dilek Terimer, Türkiye’nin en büyük yerli duvar kağıdı üreticileri arasında yer alıyor. “Yılın CEO’su Ödülü” takdim edilen Osman Arslan, dünyanın en değerli 500 banka markası arasında yer alan Halkbank’ın Genel Müdürlük koltuğunda başarılı faaliyetlere imza atıyor.

“Yılın Bankası Ödülü”ne layık görülen Ziraat Bankası adına ödülü alan Yönetim Kurulu Üyesi Salim Alkan, “Yılın Şirketi Ödülü” ile onurlandırılan FuzulEv ve şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Akbal, “Yılın Sağlık Yatırımı Ödülü” takdim edilen İstanbul Aydın Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Üniversite’nin Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Mustafa Aydın, “Türkiye’de Yılın İnovatif Markası Ödülü” verilen ve motor yağı ihracatında Türkiye dördüncüsü olan Rexoil ve bu markanın sahibi olan Aktaşlar Group Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Aktaş, “Yılın Televizyon Kanalı Ödülü” ne layık görülün TGRT Haber’in ödülünü alan Genel Yayın Yönetmeni Ercan Seki, “Yılın Yönetim Danışmanlığı Ödülü” takdim edilen Progroup Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Salim Çam, “Hazır Giyimde Yılın Markası Ödülü”nü alan ülkemizin gurur markalarından Giovane Gentile’nin kurucusu Cemal Şenoğlu ödül gecemize şeref verdiler.

17. Uluslararası Yılın Starları Ödül Törenimizin onur konukları arasında 58. ve 59. Hükümetler Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, AK Parti İstanbul Milletvekili İsmet Uçma ve Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Konukoğlu gibi siyaset ve iş dünyamızın güzide isimleri de yer aldı. Ödüle layık görülen Gümrük ve Ticaret Bakanı Sayın Bülent Tüfenkci’yi, iş insanlarımızı, firmalarımızı, kurumlarımızı kutluyor, başarılarının devamını diliyorum.

Saygılarımla.